+381 63 8531 249 Stevana Filipovića 24/j, Beograd, 11250 Železnik office@ mgkamen.com

Liveni teraco

Teraco podovi (od italijanske reči "terrazzo", što znači terasa) su podovi nalik mozaiku. Sastoje se iz granulata koji je ugrađen u vezivo.

Teraco podovi su na graditeljskoj sceni prisutni veoma dugo. Još kod starih Rimljana se primećuju podovi slični današnjem teracu. Ove podove Rimljani su postavljali  u kuće bogate aristokratije i u javne objekte. Teraco je označavao prestiž. Tokom vremena, teraco je postao mnogo pristupačniji s aspekta cene, međutim ostao je pod izbora za ljude kojima je stalo do lepote i dugovečnosti podne obloge.

Granulat kamena je pretežno mermerni, međutim koriste se i materijali kao što su staklo, plastika, kamen, porcelan, oniks, metalni komadići, sedef itd.

Ne postoji poredjenje sa drugom vrstom podnih obloga kada se radi o trajnosti terazzo podova.

Povrsine izradjene od terazzo kamena , po zahtevu klijenta moguca je ugradnja razlicite granulacije kamena na odredjenim mestima ( bordura ) radi ulepsavanja i sjedinjavanja sa dizajnom enterijera ili eksterijera.

.
Karakteristike:

Teraco je materijal sa mnogo prednosti. Izuzetno je lep, a zbog načina ugradnje (na licu mesta) se boja i oblik šara može prilagoditi zahtevima dizajnera i investitora dajući unikatan rezultat. Izuzetno je trajan. Kada ga ugradite, trajaće decenijama, čak i vekovima. Teraco je zdrav i ekološki materijal. U njegovom sastavu nema hemikalija opasnih po ljudsko zdravlje, a prilikom održavanja se preporučuje izbegavanje agresivnih sapuna i različitih ulja kao i raznih kiselina.

Upravo sve ove osobine, uz izuzetnu lepotu, čine vrednost teraco poda .Zbog trajnosti i karakteristika, Terazzo se primenjuje u kancelarijama, restoranima, proizvodnim pogonima, radnjama, garažama, izložbenim prostorima i rezidencijalnim prostorima, zahvaljujući svojoj niskoj ceni, visokoj trajnosti, dugovečnosti, velikoj abrazivnoj otpornosti.

LIVENI  TERACO,  POSTAVLJANJE  NOVOG,  RESTAURACIJA STAROG